bottom icons shows only on mobile

Wanneer is funderingsherstel nodig?

Funderingsherstel is nodig als de fundering verzakt is of als er paalrot ontstaat door daling van het grondwaterpeil. Andere veelvoorkomende oorzaken van funderingsproblemen zijn:

  • Bacteriën en/of schimmels
  • Verkeersbelasting
  • Bouwwerkzaamheden in de buurt

De oorzaak is vaak een combinatie van factoren die elkaar versterken. Als bijvoorbeeld de palen zijn aangetast door bacteriën, dan hebben trillingen van het verkeer of bouwwerkzaamheden meer invloed op de fundering.

Vraag direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

Hoe herken je funderingsproblemen?

Je kunt funderingsproblemen herkennen aan een aantal signalen:

  • Scheuren in de muur
  • Knellende ramen en deuren
  • Scheve vloer
  • Hoogteverschil tussen je woning en de stoep
  • Ongelijke naden tussen de muur en de kozijnen

Het is belangrijk om in deze gevallen actie te ondernemen. Als de schade toeneemt, heeft dat invloed op de waarde van de woning. Als je niet of te laat ingrijpt, kan de woning zelfs onbewoonbaar verklaard worden.

Welke technieken zijn er?

Er zijn verschillende methodes om fundering te herstellen. Stalen buispalen trillingsarm aanbrengen met compacte heistellingen of schroefinjectiepalen trillingsvrij aanbrengen met compacte boorstellingen. De schroefinjectiepaal kan ook worden aangebracht met compacte machines die weinig vermogen hebben en in korte tijd palen kunnen maken met veel draagkracht.

De keuze voor stalen buispalen of schroefinjectiepalen is per situatie verschillend. Een stalen buispaal is de meest praktische en flexibele oplossing om palen te maken op plaatsen waar een grote heistelling niet kan of mag komen. Als er trilling vrij palen moeten komen op moeilijk bereikbare plaatsen, dan zijn schroefinjectiepalen een goede oplossing. De schroefinjectiemachine is zo ontworpen dat deze op de meest onmogelijke plekken kan komen.

Op welke plekken is funderingsherstel mogelijk?

Funderingsherstel is mogelijk op alle plekken waar het nodig is.

Als het nodig is om funderingsherstel uit te voeren, is het in veel gevallen efficiënt om gelijk een kelder te laten plaatsen. Zo creëer je meteen extra woonruimte. Het is dan aanzienlijk goedkoper dan wanneer je later een kelder wil laten plaatsen.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang een klus duurt is per keer verschillend. De ene keer duurt het een dag, de andere keer misschien wel een aantal maanden. Het hangt ook af van de afmetingen van het gebouw en de staat waarin het gebouw zich bevindt.

Het volledige herstel van een relatief eenvoudige fundering neemt al snel acht weken in beslag. Als je ervoor kiest om ook een kelder te laten plaatsen, kan dit oplopen tot twintig weken.

Kosten funderingsherstel

De kosten kunnen per klus erg uiteenlopen. Bepalend hiervoor is hoeveel palen er nodig zijn en welke afmetingen deze palen moeten hebben. De locatie speelt ook een rol. Is het inpandig of buiten? En is de werklocatie goed te bereiken?

Kan het via de verzekering? En is er subsidie mogelijk?

Dit is afhankelijk van het project, de gemeente en de oorzaak van de verzakkingen. Bij het afsluiten van een opstalverzekering, zit de fundering hier meestal niet bij. In sommige gevallen wel, bijvoorbeeld als je de verzekering afsluit via Independer. Als je in een appartement woont, is er vaak een Vereniging Van Eigenaren. Die is verantwoordelijk voor het onderhoud en voor de opstalverzekering.

Waarom kiezen voor Ras Heiwerken?

Ras Heiwerken heeft meer dan 30 jaar ervaring met verschillende paaltechnieken en funderingsherstel. We zijn gespecialiseerd in heien en boren op moeilijk bereikbare plaatsen, hebben korte lijnen, zorgen voor een snelle uitvoering en hebben een no-nonsense mentaliteit. Klinkt goed? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0527-682821 of stuur een mail naar info@rasheiwerken.nl.

Neem vrijblijvend contact op

Zie je scheuren in je muren of knellen je deuren en ramen? Onderneem dan direct actie en vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo voorkom je dat de situatie erger, of zelfs gevaarlijk, wordt.

Vraag direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

Section below shows only from 768px