bottom icons shows only on mobile

Blog

Heien onder een bestaande woning

STAPPEN BIJ HET PLAATSEN VAN STALEN HEIPALEN

Het inbrengen van de buispaal gebeurt met een inwendig valblok die in het gewicht kan worden aangepast aan de omstandigheden in de grond. In het eerste deel wat is voorzien van een voetplaat brengen wij grind aan wat de energie van het valblok naar de paal overbrengt. Tijdens het heien vullen we de grindprop aan om de voetplaat te beschermen. Op plaatsen met een beperkte werkhoogte maken we gebruik van een speciaal door ons ontwikkeld uit delen op te bouwen (koppel)valblok.

Werkhoogtes van 2 meter zijn geen uitzondering voor ons. Als de paal op 2 meter na op diepte is beginnen wij met kalenderen. Dit betekent dat om de 25 of 10 cm een streep op de buis gezet wordt en dat de slagen geteld worden. Hoe meer slagen de paal nodig heeft om de 25 of 10 cm de grond in te komen, hoe dieper de paal in de zandlaag staat.

Nadat de paal op diepte staat wordt deze voorzien van een kopwapening en wordt de buis gevuld met beton. Standaard wapening is 4 x 10 of 12 mm lang 2500 mm. Als de paal als trekpaal dient dan kan deze over de gehele lengte worden bewapend. Standaard beton is C20/25 XC3 S3. Het is ook mogelijk om de paal casco op te leveren dit betekend dat u de beton zelf levert en stort.

SEGMENTEN VAN STALEN BUISPALEN

Stalen buispalen worden opgebouwd uit een of meerdere segmenten. De buis is aan de onderzijde voorzien van een stalen voetplaat die in de regel niet meer dan 6 mm uitsteekt. De voetplaat voorkomt tijdens het heien dat er grond en water in de buis loopt. Als er meerdere segmenten gebruikt moeten worden i.v.m. de werkhoogte, dan zijn deze voorzien van een tromp-verbinding en worden de buizen doormiddel van (elektrisch)lassen aan elkaar verbonden.

DIAMETER BUISPALEN

Buizen met de volgende diameter zijn verkrijgbaar Ø139 mm / 168 mm / 219 mm / 273mm/ 324 mm 355 mm en Ø 406 mm. De buis word afhankelijk van de werkhoogte opgebouwd uit stukken van 1 t/m 4 meter.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Het heien van de buispalen gebeurd vaak onder zeer moeilijk bereikbare en toegankelijke plaatsen maar dat is voor Ras Heiwerken geen probleem.

Vraag direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

Section below shows only from 768px